Die heerlijke zomer brengt ook minder leuke dingen met zich mee, in de vorm van allerlei ongewenst klein, stekend gespuis, zoals teken, vlooien en muggen.

Niet alleen lastig voor ons, maar zeker ook voor je geliefde viervoeter. Er zijn oplossingen om je hond te beschermen. Door het toedienen van druppels, de zogenaamde spot-on behandeling. Een snel werkend middel, maar denk er wel aan deze behandeling regelmatig te herhalen (om de 4 weken). Een goed middel is Advantix.

Onze Ebba draagt een Seresto halsband. Deze werkt maar liefst 8 maanden afwerend én dodend tegen teken. Ook beschermt de band tegen vlooien en zandmuggen.

Ik heb mijn honden in het verleden veel gedruppeld. Dit was best effectief maar ik vond het geen ideale methode. De vacht in de nek werd nat en naderhand kleverig en de behandeling moet regelmatig herhaald worden.

Ebba draagt nu al sinds maart  jl. haar Seresto halsband. Ik persoonlijk vind deze halsband de beste oplossing.

Leishmania

Hier in Spanje en in het gehele Middellandse Zee gebied komt de ziekte Leishmania veelvuldig voor. Deze wordt overgebracht door een zandvliegje (een klein muggetje). Je hond kan hier zeer ziek door worden en er, onbehandeld, zelfs aan sterven. Op het Internet is voldoende informatie te vinden over deze aandoening

Het risicoseizoen alhier loopt van april tot november. Mocht je je hond mee willen nemen naar Spanje of een ander risicoland, ga dan in ieder geval op tijd naar je dierenarts voor een preventieve behandeling. De Seresto halsband werkt eveneens tegen de mug die Leishmania overbrengt.

Zorg eveneens dat alle inentingen up to date zijn, zeker ook die tegen Rabies. Hier in Andalusië is het verplicht om je trouwe vriend of vriendin ieder jaar opnieuw in te enten tegen deze vreselijke ziekte.

Senior Styers, gaan jullie naar een warm land op pad, bescherm dan je harige schat.

author-sign