Als je een passie hebt voor reizen en cultuur, dan is Spanje dé plek om te zijn.

Geografisch gezien is het goed gelegen in de zuidwestelijke hoek van Europa, waardoor het gemakkelijk toegang heeft tot het hele Europese continent. Tevens is het ook zeer goed verbonden met Noord-Afrika.

Spanje heeft enorm veel verschillende landschappen. Van de ongerepte stranden langs zowel de Atlantische- als de Middellandse Zeekust tot majestueuze bergkaapjes van de Pyreneeën of het Sierra Nevada. Elke kant van het land ziet er totaal anders uit en het is onmogelijk om niet versteld te staan van de schoonheid van het landschap.

Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, weet dan dat Spanje de thuisbasis is van meer dan 40 UNESCO erfgoedlocaties, zoals het Alhambra in Granada of de Sagrada Familia in Barcelona. Deze sites liggen verspreid over het land, zodat je van de ene interessante plek naar de andere kunt reizen en de culturele verschillen in elke regio van het land kunt proeven.

‘n Goede raad: mocht je de 3 prachtige steden Cordobá, Sevilla en Granada willen bezoeken, doe dit dan in het voor- of najaar. In de zomer loopt de temperatuur vaak op tot om en nabij de 40 graden!

author-sign