Overtollige haargroei is een probleem voor veel vrouwen. Ik weet er alles van: al jaren vecht ik een ongelijke strijd tegen die vervelende haartjes.  

Er zijn diverse manieren om ongewenste haargroei te verwijderen. De simpelste manier is natuurlijk het vertouwde wegwerp scheermesje. Na veel soorten gebruikt te hebben, vind ik de scheermesjes ”Simply Venus” van Gilette toch de allerbeste.

Epileren is ook een manier om haartjes te verwijderen. Het proces is nogal pijnlijk. Je benen aanpakken met het epileerapparaat is nog te doen, maar het ontharen van de oksels en bikinilijn is nagenoeg ondoenlijk, omdat het zo’n tere, gevoelige plekken zijn.

Het voordeel van epileren is dat de haartjes enkele weken wegblijven. Een nadeel is echter, dat sommige haartjes onderhuids gaan teruggroeien. Je ziet ze dan liggen onder de opperhuid en je huid kan ietwat geirriteerd raken.

Er is echter ook een relatief nieuwe techniek,  genaamd IPL (Intensed Pulsed Light). Ik las hierover en heb daarna vrij snel zo’n apparaat gekocht. Alles om die vervelende haartjes weg te krijgen!

Mijn ervaring met IPL is dat het een pijnloze manier van ontharing is. Je moet de behandelingen wel regelmatig herhalen om het gewenste resultaat te behalen. Het is een tijdrovend proces omdat je elk plekje van je huid apart moet behandelen met die lichtstralen. Ook deze methode is niet permanent. De haartjes komen na enkele maanden toch weer terug. Herhalen is dus het devies!

Mocht je kiezen voor IPL, zet dan bij de behandeling een goede zonnebril op, want de stralen zijn gevaarlijk voor je ogen! Gebruik de techniek het liefst in de winter, omdat dan je huid bleker is en de straling beter zijn werk kan doen.

Let wel: IPL is niet geschikt voor het verwijderen van blond of grijs haar. Ook mensen met een donkere huidskleur zullen helaas geen baat hebben bij deze techniek. Wil je écht permanent van je ongewenste haartjes af, dan is laserontharing bij een kliniek de enige oplossing.

author-sign