Als gelukkige eigenaresse van een hond, ben ik natuurlijk gedwongen om minstens 3 à 4 keer per dag een wandeling te maken. Dat doet mij erg goed. Ik geniet met volle teugen van de omgeving en het is ook nog eens een manier om je gedachten de vrije loop te laten en je hoofd leeg te maken.

Ik kan jaloers worden op mensen die actief sporten en veel trainen. Daar ben ik helaas nooit een kei in geweest. Een “zitgat” heb ik echter ook niet. Ik ben vrijwel de gehele dag actief met onder andere het huishouden en mijn hond.

Lang zitten of liggen kan ik niet, om de zoveel tijd moet ik even opstaan en stappen. En dát is nou juist zo belangrijk! Bij elk beweegmoment schieten je spieren namelijk wakker en dat is ontzettend goed voor, niet alleen je lichaam, maar ook je mentale gezondheid.

Ik denk bij dit onderwerp vaak aan mijn ouders. Zij hebben nooit aan sporten gedaan. Mijn vader is inmiddels 88 en moeder wordt binnenkort 90 jaar! Mijn vader heeft zijn hele leven veel gewandeld en doet nog steeds alle boodschappen zelf!

Helaas werkt het niet als je de gehele dag ononderbroken stil zit en vervolgens ‘s avonds een tijdje gaat lopen. Dan is het positieve effect véél minder. Mensen die regelmatig gedurende de dag bewegen hebben minder kans op rug- en nekklachten. Ook het risico op overgewicht en diabetes type 2 vermindert hierdoor. Bij ouderen worden ook nog eens de botten versterkt, het evenwicht verbeterd en het risico op valongelukken verminderd.

Oh ja, en je slaapt ook nog eens beter, een enorme beauty boost voor ons senior stylers!

Liefs,

author-sign