Hierbij volgt dan het trieste verhaal van de vergeten voeten. Die voeten waar iedere dag je gehele gewicht op steunt. Die voeten die je overal naar toe brengen waar je maar wilt. Die voeten die dat allemaal belangeloos voor jou doen, zonder enig protest.

Die onmisbare, fantastische onderdelen die onderaan je lijf zitten….

Waarom worden die voeten dan toch zo vaak vergeten? Is het omdat ze lelijk zijn of niet fris ruiken? Of omdat ze op een plek zitten waar je niet zo gemakkelijk bij komt?

Het is in ieder geval een feit dat ze vaak, héél vaak voor lief worden aangenomen en geen of weinig verzorging krijgen. Ook worden ze meedogenloos in té kleine schoenen gepropt. Dat kan natuurlijk niet ongestraft blijven. Op een gegeven moment zijn ze aan het einde van hun latijn en ontstaan de bekende problemen, zoals eeltvorming, kloven, likdoorns, ingegroeide nagels, scheefgroei etcetera….

Maar het leven van de voet hoeft helemaal niet triest te zijn. De meeste mensen zijn flexibel genoeg om aan hun tenen te komen zonder de knieën te buigen, dus waarom dan ook niet een beetje aandacht besteden aan eenvoudige maar oh zo belangrijke voetverzorging?

Je komt al een heel eind met een eeltvijl, of beter nog: een elektrische eeltvijl, een eeltschaaf en een fatsoenlijke nagelknipper.

Neem eerst een voetbad met lauwwarm water en soda. Dan wordt het eelt week en kun je het gemakkelijker verwijderen.

Vervelende en pijnlijke kloven aan de hiel is weer een ander verhaal. Dit vergt meer werk. Je moet eerst het overtollige eelt weghalen, anders kunnen de kloven niet genezen. Doe dit heel voorzichtig, zodat je niet teveel wegsnijdt. Mocht het in een vergevorderd stadium verkeren, dan is een bezoek aan de pedicure toch wel noodzakelijk. Dit geldt ook voor hardnekkige likdoorns en ingegroeide nagels.

Wrijf de kloven regelmatig in met een klovenzalf, bijvoorbeeld de Gehwol klovenzalf.

Was je voeten elke dag met een milde zeep en wrijf ze daarna in met een voedende voetencrème of body lotion. Het devies om soepele voeten te houden is hydrateren, hydrateren en nog eens hydrateren. Ben je geneigd om je voeten vergeten in te smeren, begin dan na je douche of bad eerst met het hydrateren van je voeten en werk dan naar boven toe!

Dan als finishing touch nog een flitsend nagellakje op je mooi geknipte nagels en voilá, zo heb je van dit trieste verhaal in een mum van tijd een happy ending story gemaakt!

Oh ja, dan is het nog het verhaal van de kalk- of schimmelnagel: daar kom ik later nog op terug.

Liefs,

author-sign