Onlangs zag ik een dame in het vroege Spaanse ochtendzonnetje heel tevreden op haar balkon zitten met een kopje koffie èn een breiwerkje. Het tafereeltje zag er zó gezellig en knus uit dat ik direct zin kreeg om ook weer te beginnen.

Herinneringen borrelden op uit mijn geheugen aan mijn eigen breisels die ik jaren geleden gemaakt heb. Ik herinner me nog een knalgele trui die eigenlijk helemaal niet lekker zat, maar waar ik wél apetrots op was. En de vele sjaals die ik gebreid heb, want de sjaal, dat is toch wel hét startwerk voor nieuwe brei enthousiasten.

Bij Bol.com’s breiafdeling vind je een uitgebreide collectie van wol in allerlei kleuren tot naalden en boeken, voor elk wat wils. Ik heb niet lang gewacht, en heb meteen breigaren en naalden besteld. Nu zit ook ik op mijn balkon met mijn kopje koffie te werken aan mijn gloednieuwe sjaal.

Over mindfulness gesproken, deze bezigheid staat garant voor urenlang plezier en ontspanning.

Voor beginnende breiers is er op Wikihow een ontzettend goede uitleg te vinden over hoe je steken moet opzetten tot en met de afwerking van je breisel, vergezeld van zeer duidelijke, kleine videootjes.

Wees niet bang om te beginnen, heb vooral geduld, maak eerst een proeflapje en laat gerust steekjes vallen. Het maakt allemaal niet uit. Als je dan eenmaal het gevoel te pakken hebt, kun je beginnen met het breien van een fijne, warme sjaal.

Het is een heerlijke bezigheid om te doen tijdens de koude, lange wintermaanden. En als je dan klaar bent met je eigen sjaal, maak er dan ook een voor je familieleden of vrienden. Ze zullen er gegarandeerd superblij mee zijn!

Veel breiplezier! Liefs,

author-sign