Het belang van krachttraining

Een aantal maanden geleden heb ik reeds geschreven over het enorme belang van bewegen. Dit tweede onderwerp gaat eveneens om bewegen, maar op een andere manier. Deze wijze ligt me na aan het hart, namelijk krachttraining.

In de laatste jaren die ik in Zweden heb doorgebracht, heb ik heel erg veel aan krachttraing gedaan. En daarmee bedoel ik het tillen van (zware) gewichten. Op een gegeven moment was ik in het bezit van een complete uitrusting, inclusief een verstelbare trainingsbank. Ik had voor ongeveer 150 kg aan gewichten, inclusief een barbell en dumbells.

Ik heb bij de verschillende oefeningen die ik uitvoerde het aantal kilograms langzaam opgevoerd. Ik had mijn eigen work out schema dat steeds opnieuw werd aangepast.

 Een body builder lichaam heb ik nooit gekregen, maar ik voelde me fit, sterk en happy!

Helaas heb ik mijn hele uitrusting moeten verkopen vanwege de verhuizing van Zweden naar Spanje.

De laatste tijd knaagde er echter iets aan me. Ik vond eigenlijk dat het hoog tijd werd om weer iets aan krachttraining te gaan doen. Ik voelde dat mijn spieren stijver en slapper werden. Iets dat natuurlijk ook met mijn leeftijd te maken heeft. Van mijn lieve eega heb ik voor Kerstmis twee gloednieuwe dumbells gekregen inclusief gewichten. Ik was de koningin te rijk. Eindelijk weer aan de slag!

Mijn doelen heb ik nu wel bijgesteld. Ik hoef geen 70 kg meer van de grond te tillen. Het enige dat ik nu nog wil bereiken is dat mijn spieren minder stram en stijf worden en dat ze tevens een boost krijgen en weer sterker worden. Het krijgen van een soepeler lichaam zou ook heel fijn zijn.

De voordelen van krachttraining zijn onder andere:

  • Je bouwt spiermassa op en dat betekent eveneens dat je sneller vet verbrandt, een mooie manier om je eigen afvalrace te ondersteunen,
  • je lichaam wordt sterker, rug- en nekklachten bijvoorbeeld kunnen afnemen en zelfs verdwijnen,
  • het is goed voor je hart en longen,
  • het gaat botontkalking tegen én
  • het doet wonderen voor je humeur!

De aanschaf van 2 dumbells met gewichten is niet duur. Oefeningen met goede uitleg kun je overal vinden op het Internet.

Vergeet vooral niet voldoende eiwitten te eten, samen met gezonde voeding natuurlijk. Je spieren hunkeren hier namelijk naar als je aan krachttraining doet. Eiwitten zijn niet te missen bouwstoffen voor je spieren. Je treft ze onder andere aan in eieren, zuivel en witte vis, maar er zijn ook eiwitpoeders verkrijgbaar in allerlei smaken die je kunt mengen met melk. Dan krijg je een heerlijke eiwitshake!

Yes, Senior Stylers, Get Fit, Work Out, Start and Do it now !!

author-sign