Birkenstock slippers, verguisd, uitgelachen, vergeten. ”Die worden toch alleen in het klooster gedragen?” Nou, mooi niet! Deze schoenen zijn niet alleen een genot om op te lopen, ze zijn ook nog eens superhip.

De laatste jaren hebben ze dapper en met enorm succes hun weg terug gevochten naar onze moderne wereld! Ik ben er al jaren weg van en draag ze veelvuldig, zowel thuis als ook buitenshuis. En niet alleen ik, velen met mij en een scala aan beroemdheden dragen ze om hun coole outfits te complementeren.

Het is ongelofelijk hoe oud dit merk al is. Al in 1774 opgericht door ene Johann Adam Birckenstock, ergens in een Duits dorp, met de naam Langen-Bergheim. Hij begon toen al aan het maken van een ortophedisch voetbed. Dit voetbed is door de eeuwen heen verder ontwikkeld tot het voetbed van vandaag, dat eigenlijk nauwelijks geëvenaard is.

Waarom kiezen we zo massaal voor dit merk? Misschien omdat ze het best gevormde voetbed ter wereld hebben dat lijkt op een voetafdruk in het zand. Met andere woorden, het volgt volledig de contouren van de onderkant van je voet. Tevens worden je voeten ”ingesloten” door de hoogte van de kanten van het voetbed, zodat je voet niet kan doorglijden. De ondersteuning van de voet is dus optimaal.

Smalle of brede voeten, geen probleem, je kunt kiezen voor een smal of breed voetbed. Ook kun je kiezen voor een hard of zacht voetbed. Top toch!

Er is keuze uit diverse modellen met leren of vegan riemen in diverse kleuren. Ik ben zelf een grote fan van het model Birkenstock Arizona met 2 riemen. Arizona´s zitten naar mijn mening het beste aan de voet en zijn er ook voor mannen. Je krijgt ze onder andere bij bol.com.

Draag ze mét of zonder sokken. Birkenstocks, gecombineerd met sokken zijn overigens op dit moment super hot!

Vergeet de bewering dat het kloosterschoenen zijn. Want: Birkenstocks zijn niet alleen een waar genot voor je voeten, ze passen bij iedere outfit, zijn tijdloos en gaan daarom nooit uit de mode.

Veel liefs, met groeten aan je voeten ❤️

author-sign