De zomer is in volle gang en misschien hebben jullie gemerkt dat je huid toch wel lijdt onder de warme en soms droge omstandigheden. Wonen in Spanje maak mij nog bewuster van de gevaren die op de loer liggen in dit prachtige maar, in de zomer, oh zo hete land.

Mijn belangrijkste tips voor jullie zijn:

  • Allereerst hydrateren. En dan bedoel ik niet alleen met behulp van die heerlijke gezichts- en huidcrèmes, maar vooral WATER. Water is de ultieme booster voor je huid. Drink het in grote hoeveelheden. Wees niet bang om wat vaker naar het toilet te gaan! Het gaat uitdroging tegen en je huid en lichaam varen er wel bij!
  • Scrubben met een niet al te grove scrubcréme en je huid voelt zijdezacht aan. Mijn favoriete scrubcrémes zijn van Rituals.
  • Verwen je huid met een heerlijke body lotion na het douchen. Mijn absoluut favoriete lotions zijn van de merken Fenjal en Marbert. Veel geurende body lotions verliezen al snel hun geur maar als je deze op je huid smeert, ruik je gegarandeerd de gehele dag heerlijk!
  • Jullie weten natuurlijk al lang wat UV straling doet met je huid. Smeer je daarom al reeds 30 minuten van tevoren in met een zonnecrème met een hoge factor. Het liefst 30 of 50. Geloof me, je wordt echt wel mooi bruin, het duurt alleen wat langer. Blijf je gedurende de dag regelmatig insmeren.
  • Hier in Andalusië is de zonnekracht al enorm vanaf 11.00 uur. Ga dus, als je op zonvakantie gaat (maar ook in Nederland), niet in de zon volle zon zitten tot zeker 16:00 ‘s middags.  Ook branden de UV stralen door de meeste parasols heen. En pas op, dat lekkere windje is enorm verradelijk. Hierdoor verbrand je namelijk nóg sneller.
  • Een leuk zomerhoedje en een mooie zonnebril zijn géén overbodige luxe. Kies in ieder geval een bril met UV label 400 of 100% UV-bescherming.

Senior Stylers, met deze tips kom je gegarandeerd de zomer door zonder problemen! En vergeet vooral niet te genieten van deze heerlijke tijd die altijd weer té snel voorbij gaat.


Photo by Birgith Roosipuu on Unsplash
author-sign