Nu wordt het toch ècht tijd om jullie iets te laten zien van het stadje Águilas. Omdat dit stadje dicht in de buurt ligt van mijn woonplek, kom ik er regelmatig.

Dit plekje heeft mijn hart gestolen, omdat het zo uniek is.

Águilas is een  gemeente en zeehaven aan de Middellandse Zee, in het uiterste zuiden van de provincie Murcia. Binnen 10 minuten ben je met de auto de grens over met Andalusië.

De kuststrook wordt hier de Costa Cálida genoemd. Helemaal niet zo bekend als die andere beroemde Costas. En dat maakt het nu juist zo bijzonder! Het toerisme is hier nog lang niet zo overweldigend als op andere plekken aan de Middellandse Zee.

Als je denkt dat je hier met de Engelse taal een eind komt, heb je het mis. Dit is het authentieke Spanje. Je zult Google Translate veelvuldig moeten gebruiken om je verstaanbaar te maken.

Waarom is Águilas naar mijn mening zo uniek? Omdat dit een écht Spaans stadje is (de locals zeggen liefhebbend ”pueblo”), direct gelegen aan zee, met een mooie strandpromenade en veel goede restaurants. Er zijn slechts enkele hotels, die in de zomer vooral geboekt worden door, jawel, Spanjaarden uit onder andere Madrid, die aldaar hun zomerverlof doorbrengen.

De vele, leuke winkels, worden bijna uitsluitend door Spaanse mensen gerund. Hier tref je geen grote winkelketens aan (ja, twee parfumerieën uitgezonderd en de leuke winkel Sasa dan…). Fantastisch toch?

Het imposante fort, bovenop een rots die boven Águilas uitsteekt, is zeker ook een bezoek waard. Wel een hele klim, tenzij je het pendelbusje naar boven neemt. Er ligt daar een zeer goed restaurant waar je gegarandeerd heerlijk kunt eten.

Het belangrijkste èn mooiste plein is de Plaza de España. Zó mooi! Het plein heeft een prachtige fontein, met daaromheen tropische begroeiing en enorme, oude tropische bomen. Overal vliegen witte duiven rond die in de bomen wonen. Aan dit plein ligt ook de parochiekerk en het mooie gemeentehuis. Tevens kun je neerstrijken op een van de vele terrasjes voor een broodnodige en gezellige break!

Nou, ik zou zeggen, laat de bijgevoegde foto´s voor zichzelf spreken en geniet van de sfeer.

Hasta pronto!

Liefs,

author-sign