Senior Stylers, ik kan het niet genoeg benadrukken, gebitsverzorging is zo enorm belangrijk om die prachtige hondentanden én -lichamen gezond te houden. En dan bedoel ik vooral het regelmatig poetsen van de tanden van je lieveling. Eén keer per dag zou machtig mooi zijn, maar drie keer in de week is ook al fantastisch!

Naar mijn mening is het niet voldoende met het geven van dental sticks of een mergpijp etc…

Deze verwijderen slechts een deel van de tandplak en tandsteen. Je kunt ze natuurlijk wel geven als aanvulling op het poetsen of als beloning. Niet teveel, want je wil natuurlijk ook dat je hond mooi slank blijft!

Blijf tandplak, tandsteen en paradontitis voor  (de oorzaak van een slechte adem) en start zo snel mogelijk met poetsen!

Een nare bijkomstigheid van paradontitis is, dat het eveneens kan leiden tot infecties van hart, lever en nieren.

Er zijn speciale hondentandenborstels en tandpasta´s verkrijgbaar. Poets NOOIT met een tandpasta voor mensen, deze is NIET geschikt voor een hond.

Ik poets Ebba´s tanden met een heel zachte kindertandenborstel en Beaphar hondentandpasta. Ik heb haar van jongs af aan vertrouwd gemaakt met dit ritueel. Achteraf krijgt ze natuurlijk een kleine beloning! Ik laat ook, bij bezoek aan de dierenarts, altijd even haar tanden controleren.

author-sign