Lieve senior stylers, hier volgt een, misschien saai, maar oh zo belangrijk stukje over vitamine D.

Ik ben altijd enorm sceptisch geweest als het aankomt op het innemen van vitamine supplementen. Mijn bescheiden mening is dat het voor de meeste mensen niet nodig is. Het kan zelfs leiden tot averrechtse effecten voor het lichaam. Maar……. er is één vitamine die heel erg belangijk is en dat is vitamine D.

Nu de winter er weer aankomt en de natuurlijke bron van vitamine D, de zon, steeds minder en minder sterk schijnt, hebben diverse groepen mensen (zoals bijvoorbeeld mensen die te weinig in de zon komen, zwangeren en ouderen) eigenlijk iedere dag een afgemeten dosis vitamine D3 nodig, in de vorm van een tablet, capsule, drank of vloeistofVooral ook vrouwen boven de 50 en mannen boven de 70 zouden iedere dag vitamine D3 moeten innemen. Via voedsel krijg je namelijk niet voldoende van deze noodzakelijke vitamine binnen. Er zijn slechts een paar voedingsmiddelen (zoals vette vis, orgaanvlees, sommige paddenstoelen) die deze vitamine bevatten.

Vitamine D3 gaat vooral botontkalking tegen en zorgt voor sterke spieren en tanden. Een ander positief effect is dat het vermoeidheid kan tegengaan. Ook je psyche heeft er baat bij. Tevens zou het verlaging van het risico van diabetes en hartziektes kunnen teweegbrengen.

Kortom, de voordelen zijn legio. Wacht dus niet langer en bestel de broodnodige vitamine D3 pillen. Houd je echter wel aan de aanbevolen hoeveelheid.

Wist je dat?
Ook voor huisdieren is vitamine D belangrijk. Bijgevoegd een foto van onze Ebba tijdens haar zonnebadje. 

(PS: de pillenfoto is van freepik.com.)

Liefs,

author-sign