Eind juni ben ik daarom gestart met mijn eigen Grey Challenge. Mijn transformatie naar mijn eigen haarkleur. Ik dacht dat ik er een jaar over zou gaan doen, omdat ik nog steeds lang haar had.

Maar….. nu, eind januari 2023, zo´n kleine 7 maanden later, ben ik al klaar met mijn eigen challenge! Dit is mede te danken aan het feit dat ik mijn haren in fases steeds korter heb laten knippen. Dit is eigenlijk de beste manier om zo snel mogelijk van de nog geverfde haren af te komen en de zogenaamde ”landingsbaan” met je eigen kleur in het midden van je hoofd tegen te gaan.

Ik heb nu een pittig kort kopje haar in mijn geheel eigen, natuurlijke, kleur. Het voelt als een soort bevrijding en ik ben er heel blij mee. Ik hoef niet meer jonger te lijken dan ik eigenlijk ben! Het is prima zo….

Een goede vriendin zei een keer dat je, naarmate je ouder wordt, steeds dichter bij jezelf komt. En dat is inderdaad waar.

Deze Grey Challenge betekent absoluut niet dat ik mezelf nu als oud beschouw. Nee, in mijn kopje voel ik me nog steeds als een jonge deerne. Jeans en sneakers geef ik nog lang niet op en misschien wel nooit!

Lees verder onder de foto.

Een subtiel make-upje hoort natuurlijk onlosmakelijk bij je eigen mooie grijze haartint! Met subtiel bedoel ik dat je géén harde lijnen meer moet tekenen in je gezicht. Houd je make up rustig. Met andere woorden: een beetje lippenstift in een zachte kleur en wat rouge en mascara zijn al voldoende.

Als basis voor een zachte make up zweer ik zelf bij een fijne BB cream. BB staat voor Beauty Balm of Blemish Balm. Het is eigenlijk een alles in één getinte, hydraterende dagcrème, die diverse voordelen biedt, zoals het geven van een frisste tint, een zonnefactor, anti oxidanten en een verdoezelende werking van bijvoorbeeld vlekjes door zonneschade.

Een ander héél belangrijk iets dat ik wil benadrukken als het gaat om make-up zijn je wenkbrauwen. Deze ”maken” namelijk je gezicht! Goed verzorgde wenkbrauwen, eventueel ingekleurd met een wenkbrauwpotlood (je hebt hele goede tegenwoordig, die flinterdun inkleuren en nauwelijks te onderscheiden zijn van je eigen wenkbrauwhaartjes) is prachtig om te zien. Mijn favoriete wenkbrauwpotlood is al jaren die van Anastasia Beverly Hills, de zogenaamde Brow Wiz. Deze is te krijgen in vele tinten. Er is dus altijd een die bij jouw eigen wenkbrauw kleur past.

En voilà, veel meer is er niet over te schrijven. Ik ben een zeer tevreden mens!

Liefs,

author-sign